طريقة عمل البيتزا الايطالية


البيتزا هي معجنات ايطالية الاصل واصبحت هذه المعجنات من المعجنات المفضلة في كل انحاء العالم وخصوصا العالم العربي وهنا سنعرض لكم طريقة تحضيرها ومراحلها من تحضير العجينة و تحضير صلصة الطماطم وتحضير حشوات متنوعة بالفطر والذرة ,الزيتون , الجبينة , الريحان او غيرها من الخضار او اللحوم
المقادير
1- اربع كاسات من الطحين
2- ملعقة طعام صغيره من الملح
3- ملعقة طعام صغيرة سكر بودرة
4- معلقة طعام كبيرة خميرة
5- ثلاث معالق كبيرة من حليب بودرة
6- ربع كاس من الزيت
7- كاس ونصف من الماء
الحشوة :
1- كاس من شرائح الفطر
2- كاس من كرات مغسول ومقطع
3- نصف كاس زيت زيتون مقطع
4- ثلت كوب من الطحين
5- ملعقة طعام خردل
6- كاس صلصة بيتزا
7- نصف ملعقة شاي من صلصة الفلفل الحار
8- ربع ملعقة شاي من الملح
طريقة التحضير
نبدا بعمل العجينة اولا وذلك بخلط المقادير الجافة جيدا . ثم نضيف الزيت ونخلطه جيدا حتى يصبح الخليط مشابه لفتات الخبز ثم نبدأ باضافة الماء تدريجيا حتى نحصل على عجينة متماسكة بعدها نغطى العجينة ونضعها جانبا حتى تتخمر لمدة ساعة
بعد ان تتخمر العجينة نفردها في صينية مدهونه بالزيت او السمن ونحضر وعاء نخلط فيه الفطر مع الزيتون والجزر والكرات والطحين والخردل والصلصة والملح والفلفل الحار ونسكب هذا الخليط فوق العجين ونخبزها لمدة 15-20 دقيقة على نار هادئة ثم نقوم برش الجبن على العجينة وهي ساخنة ونتركه يذوب فوقها .
The modus operandi of Italian pizza
Pizza is pastries Italian origin and became pastry of pastries favorite all over the world, especially the Arab world, and here we'll show you how prepared and stages of preparation of the dough and prepare the tomato sauce and prepare fillings variety mushrooms, corn, olive, Alajabinh, basil or other vegetables or meat
Ingredients
1. four cups of flour
2 teaspoon of salt food
3. small tablespoon sugar powder
4. hanging large dining yeast
5. three large spoons of milk powder
6. quarter cup of oil
7. cup and a half of water
Filling:
1 cup sliced mushrooms
2. cup washed and balls clip
3. ½ cup olive oil section
4. third of a cup of flour
5. tablespoon mustard
6. Pizza sauce Cup
7. half a teaspoon of chili sauce
8. quarter teaspoon of salt
How to prepare
First we begin the work of the dough and then mixing the dry ingredients well. Then add the oil and Nkhalth well until the mixture is similar to bread crumbs and then start gradually adding water until we get a cohesive dough then cover the dough and set aside to ferment for one hour
After that ferments the dough Nfredha in tray greased with oil or margarine and prepare a bowl mix the mushrooms with olives, carrots, balls, flour, mustard, ketchup, salt and hot pepper and pour this mixture over the dough and Nkhbzha for 15-20 minutes on low heat and then we spray cheese on the dough while still hot and let it melt above.
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق