تعتبر قوانص الدجاج هي الجزء الداخلي
كل هذه الأجزاء يطلق عليها قوانص الدجاح ، من هنا إرتئينا أن نقدم لكم بعض عمل قوانص الدجاج وهي كالتالي :

الطريقة الاولى :
المقادير : نصف كيلو من قوانص الدجاج ، ثلاث رؤوس من الثوم المفروم ناعم ، رأس بصل متوسط الحجم مفروم شرائح ، فلفل أخضر مفروم ، فلفل أصفر مفروم ، فلفل أحمر مقطع ، ملح حسب الرغبة ، فلفل أسود حار ناعم، رشة من الكمون .، رشه من الزنجبيل الناعم ، زيت للقلي .
طريقة التحضير :
في البداية تقومين بتنظيف قوانص الدجاج بشكل جيد وتخلصي من الدهون العالقة بها وانقعيها مع الليمون والملح والخل ثم قومي بفركها جيداً بهذه المكونات ، ثم أتركيها لمدة عشر دقائق ثم إغشليها جيداً بالماء ونشفيها جيداً ، بعد ذلك قطعي القوانص إلى مكعبات حسب الرغبة ، ثم قومي بتتبيلها بالفلفل الأسود والملح والكمون والثوم بحيث تصل مكونات التتبيلة إلى كافة الأجزاء وضعيها في الثلاجة لمدة نصف ساعة أو أكثر قليلاً ، بعد ذلك أحضري قدر للقلي وضعي به القليل من زيت القلي ثم ضعيه على نار متوسطة الحرارة بعد ذلك تضيفين البصل المقطع فوق الزيت وتحركية مع الزيت حتى يصبح لونه أشقر ثم قومي بوضع الفلفل الفلفل الأحمر والأخضر والأصفر المقطع وقومي بتحريكة ثم تضيفين قطع القوانص فوقها وتستمري بالتحريك ثم تغطى وتترك على نار هادئة حتى تنضج تقريباً مدة ربع ساعة ، ثم يبعد عن النار ويقدم مع السلطة التي ترغبين ، وصحتين وعافية .
الطريقة الثانية : القوانص مع لعمل الأرز : يغسل الارز جيداص وينقع في ماء دافي لمدة ربع ساعة ثم تحضرين قدر وتضعين به الماء والقليل من الملح والزيت ثم بعد أن تغلي الماء تضعين عليه الأرز في البداية تكون النار عالية حتى يبدأ بالغليان ثم تهدء النار كثيراً ويغطى ويترك حتى تجف الماء عن الأرز ثم يقدم مع القوانص .(صحتين وعافية ).
صلصة البندورة والارز :
المقادير : قوانص بكمية حسب الرغبة ، رشة من الملح ، القليل من الفلفل الأخضر ، ثلاث حبات من البندورة ، حبة بصل متوسطة ، وزيت زيتون ملعقة .
مقادير الأرز : كوب رز منقوع ، كوب ونصف ماء ، فلفل أسود ، رشة ملح ، لوز للتزيين وصنوبر .
طريقة التحضير :
تقومين بتقطيع البصل مفروم ناعم وتقطيع البندورة إلى مكعبات والفلفل كذلك يقطع إلى مكعبات ، بعد ذلك تقومين بتقطيع القوانص وغسلها بشكل جيد وتخلصي من الدهون العالقة بها وانقعيها مع الليمون والملح والخل ثم قومي بفركها جيداً بهذه المكونات ، ثم أتركيها لمدة عشر دقائق ثم إغسليها جيداً بالماء ونشفيها جيداً ، ثم تحضرين قدر وتضعين به القليل من الزيت وتضعين علية البصل المفروم ويترك حتى يشقر لونه ثم يضاف إليه الفلفل الأخضر المقطع ثم تضعين البندورة ويحرك جيداً ثم تضعين فوقها القوانص وتترك على نار هادئة ثم يضاف الملح والفلفل الاسود ويترك حتى ينضج ، بعد ذلك يقدم مع الأرز .
Qguans chicken is the inner part of the chicken is any stomach and heart and liver of chickens considers all these parts called Qguans chicken, Artiana from here to offer you some work Qguans chicken are as follows:
The first way:
Ingredients: half a kilo of chicken Qguans, three heads of garlic chopped fine, the head of a medium-sized onion, chopped slices, minced green pepper, finely chopped yellow pepper, red pepper clip, salt to taste, black pepper spicy soft, pinch of cumin., Sprayed from soft ginger, oil for frying.
Preparation:
Initially're clean Qguans chicken well and Discard outstanding by fat and soak with lemon, salt and vinegar and then national rub well these components, and then leave for a period of ten minutes and then Agshlleha thoroughly with water and Nschwaha well, then incised gizzard into cubes as desired, then national Ptetbilha pepper Black, salt, cumin, garlic, so as to reach the marinade ingredients to all the parts and put them in the fridge for half an hour or a little more, then Bring saucepan of frying my situation with a little cooking oil and then put it over medium heat then Tadhavin onions section above the oil and mobility with oil until color blonde NATIONAL then put pepper red peppers, green, yellow section and national slide then Tadhavin cut gizzard above and continue on stirring then cover and simmer over low heat until cooked almost a quarter of an hour, and then away from the fire and served with authority that you would like, and Sahtin and wellness.
The second method: gizzard with tomato sauce and rice:
Ingredients: Qguans amount as desired, pinch of salt, a little green pepper, three grains of tomatoes, grain medium onion, olive oil and spoon.
The amounts of rice: rice drenched cup, a cup and a half of water, black pepper, a pinch of salt, almonds and pine nuts for garnish.
Preparation:
're Cutting minced onions soft and chopping tomatoes into cubes and peppers also cut into cubes, then're cut gizzard and washed well and Discard pending the fat and soak with lemon, salt and vinegar and then national rub well these components, and then leave for a period of ten minutes, then rinse thoroughly with water and Nschwaha well, then Thoudrin as much and you place it a little oil and Makers attic chopped onion and leaves even Ishqr color then add the green pepper section, and then you place the tomatoes, stir well and then you place above gizzard and simmer, then add salt and black pepper and leaves until tender, then served with rice.
To work rice: Wash rice Ezhas and soak in water Duffy for a quarter of an hour and then Thoudrin saucepan and you place him water and a little salt and oil, and then after that boil the water you place him rice initially be fire high even starts boiling and then calms fire a lot and covers the leaves to dry the water for rice then served with gizzard. (Sahtin and wellness).
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق