الأربعاء، 27 مايو 2015

طريقة عمل كعك العيد بالسميد

طريقة عمل كعك العيد بالسميد
طريقة عمل كعك العيد بالسميد


مكونات ومقادير العجينة • نصف كيلو من السميد الناعم (يفضل نوع سميد الفرخة فهو ممتاز للحلويات) • نصف كيلو من السميد الخشن • كوب من الطحين الأبيض • 100 غرام من السكر المطحون • ملعقة واحدة صغيرة من بهارات الكعك (شومر ، يانسون وغيرها ، ويجب أن تكون مطحونة) • 400 غرام من السمنة المذوبة جيداً على النار • نصف كوب من ماء الزهر • نصف كوب من ماء الورد • ملعقة خميرة صغيرة تذوب في ربع كوب من الماء الدافئ • كوب واحد من الماء الدافئ مكونات ومقادير الحشوة: • ربع كيلو من التمر منزوع النواة ، يتم فرمها في المفرمة الخاصة مع إضافة ملعقتين من السمن ، أو نعجنها باليد ونكورها إلى قطع لتشكل حشوة للعجين • عند عجن التمر مع السمن يمكن إضافة بهارات الكعك لها مثل (اليانسون ، الشومر) لإظهار نكهة التمر.
طريقة التحضر (للعجينة): نقوم بخلط جميع المواج الجافة مع بعضها البعض ، وبعدها نضيف السمنة ونفرك الخليط بالأصابع وليس عجناً ، ثم نتركا ليلة كاملة أو 10 ساعات مع فركها جميعها 4 مرات على الأقل ونغطيها ، وقبل أن يتم إستعمال العجينة نضيف إليه الخميرة المذابة في الماء الدافئ ونضيف إليها أيضاً ماء الورد وماء الزهر وكأس الماء ، نعجن العجينة جيداً ونتركها تخمر لمدة ساعة قبل تقطيعها أو استخدامها ، وبعد أن تخمر العجينة نحضر أدوات إعداد الكعك (القوالب ، وصواني الشوي ، وصواني التقطيع ، والحشوة التي تم تحضيرها مسبقاً) ، ثم نبدأ بتقطيع العجينة على شكل كرات صغيرة ونحشيها بالتمر ، ونستمر على ذلك إلى أن نحشي كل قطع العجين ، وبعد أن نحشيها جميعها نبدأ برصها داخل القالب وإخراجها منه وترتيبها على داخل صواني الشوي (دون أن ندهن صينينة الشوي فالسمن الموجود في العجينة يكفي لعدم التصاقها) ، وبعدها نحمي الفرن على درجة حرارة متوسطة ونشوي جميع الصواني ، وننتظر الكعك حتى يبرد ، وقبل أن نقدمه يمكن رش السكر المطحون على وجه الكعك بواسطة مصفاة الشاي ويتم تقديمه مع باقي أنواع الكعك والمعمول الأخرى..  ملاحظة : يمكن عدم التقيد بحشوة التمر ، فيمكننا أيضاً أن نحشيها بالفستق الحلبي ، أو الجوز ، أو المكسرات المرغوبة...


The modus operandi of Eid cakes Basameed
Components and amounts of dough • half a kilo of fine semolina (preferably type semolina BASS is excellent for sweets) • half a kilo of coarse • semolina cup of white flour • 100 grams of sugar milled • One teaspoon of Bharat cakes (Schumer, anise, etc., and must be crushed) • 400 grams of obesity thawed well on Fire • ½ cup of the dice • half a cup of rose water • water teaspoon yeast dissolved in ¼ cup of warm • water and one cup of warm components and amounts of the filling water: • a quarter of a kilo of dates Loose nucleus, are shredded in special mincer with the addition of two tablespoons of ghee, or Njnha hand and Nkurha to cut to form the charge of dough • When kneading dates with margarine can add spices such as her cakes (anise, fennel) to show the flavor of dates.
Way of urbanization (for paste): We mix all dry Moaj with each other, and then we add obesity and wringing the mixture with your fingers and not Ajna, then Ntrca the whole night or 10 hours with all rub at least 4 times and cover it, and before it is to use the dough add the yeast dissolved in warm water and add to it also rose water and orange blossom water and a cup of water, Njn dough well and let it ferment for an hour before cutting it or use it, and after that the fermentation of the dough prepare prepare cakes tools (molds, trays, barbecuing, and trays, chopping, and the charge that has already been prepared), and then start cut the dough into small balls and Nhchiha with dates, and continue on to the fact that We are afraid all the pieces of the dough, and after that Nhchiha all start Prusha inside the mold and taken out of it and arrange them on the inside trays Grilling (without brush the Chinanh Grilling Valsmn located in the dough enough to lack of adhesion), and after protect the oven on medium heat and starchy all trays, and wait for the cookies to cool down, and before the offer can be milled sugar sprinkled on the face of the cookies by tea strainer and served with other types of cakes and other applicable ..  Note: Can non-compliance with padding dates, also we can Nhchiha pistachio or walnuts, nuts or spam ...


ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق